ویژگی آزمایشگاه جهت تایید
ویژگی های آزمایشگا های کنترل کیفیت واحد های تولیدی مواد غذایی و بهداشتی(جهت تایید) 1- بخش شیمی و میکروبی بایستی از هم جدا باشند. 2- فضای فیزیکی آزمایشگاه بایستی مطابق با آخرین تجدید نظر استاندارد شماره 9899باشد. 3- دستگاه هایی که نیاز به کالیبره شدن دارند بایستی توسط شرکت های معتبر کالیبره شوند و گواهی بگیرند. 4- آب مقطر مصرفی آزمایشگا ه بایستی کنترل (آزمایشات شیمی) شود و ثبت شود. 5-SOP های کار با دستگاه ها و روش های آزمون تدوین گردند. 6- دفاتری برای ثبت مراحل و نتایج آزمایشات تهیه گردد. 7- در آزمایشگاه بایستی وسایل اطفاء حریق ،جعبه کمک های اولیه و دوش شستشوی اضطراری وجود داشته باشد. 8- آزمایشگاه بایستی دارای کابینت بندی و میز کار ضد اسید و حریق باشد. 9- آزمایشگاه بایستی دارای آب سرد و گرم (سینک ظرفشویی)،برق ،گاز و فاضلاب باشد. 10- آزمایشگاه بایستی دارای تهویه مناسب ،نور کافی ،سیستم سرمایشی و گرمایشی باشد. 11- آزمایشگاه بایستی دارای مواد شیمیایی و محیط های کشت مورد نیاز باشد. 12- مکان مناسب جهت نگهداری مواد شیمیایی و محیط های کشت در آزمایشگاه وجود داشته باشد. 13- محلول های ساخته شده عیار سنجی و لیبل گذاری شوند. 14- راهنمای ایمنی حلا ل ها و مواد شیمیایی در آزمایشگاه بایستی نصب شود. 15- لوازم شیشه ای ،فلزی و غیره (ارلن،بالن ، پیپت، پایه بورت و...)به اندازه کافی در آزمایشگاه وجود داشته باشد 16- حضور مسئول فنی یا مسئول آزمایشگاه به هنگام بازدید کارشناسان الزامی است. 17- مسئول فنی و مسئول آزمایشگاه بایستی دوره های آموزشی لازم را در آزمایشگاه های معتبر گذرانیده باشند. 18- ارائه لیست دستگاه های موجود (متناسب با آزمایشات محصول تولیدی)به همراه نام دستگاه ،مدل ،شماره سریال،و نام کشور سازنده |